Laserhoito
Lääketieteellistä laserhoitoa Kalasatamassa
Lääketieteellinen laserhoito ei ole uutuus, mutta Suomessa vähän käytetty hoitomuoto. Laserhoito on hoitomenetelmä, jolla voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja. Laserhoito lievittää kipua, lisää verenkiertoa, tehostaa imunestekiertoa ja nopeuttaa parantumista. Laservalo käynnistää paranemisprosessin edistämällä solujen toimintaa.
Laserilla on tulehdustilaa normalisoiva ja kipua vähentävä vaikutus, sillä se lisää mm. endorfiinien, serotoniinin ja prostaglandiinien eritystä. Lasersäteily nopeuttaa epiteelikudoksen ja kollageenin muodostumista ja lisää solun jakautumisnopeutta. Tästä johtuen parantuminen nopeutuu, verenkierto lisääntyy ja turvotus vähenee.
Laserilla voidaan hoitaa
Esimerkkejä tuki- ja liikuntaelinvaivoista, joiden hoitoon laseria voi käyttää:
- pehmytkudosten kiputilat
- urheilu- ja rasitusvammat
- venähdykset
- nivelrikko (kivun hoito)
- nivelkivut (esim. olkapää, kyynärpää, sormet, polvi, nilkka)
- tulehdukset nivelissä, lihaksissa ja jänteissä
- turvotus
- välilevyn pullistuma
- Bakerin kysta
- tennis- ja golfkyynärpää
- arpikudos
- tuore arpi
- akne
Laserhoitoa voi hyvin yhdistää muiden hoitomuotojen kuten Dry Needlingin ja hieronnan kanssa.
Laserhoidon riskit ja sivuvaikutukset
Lääketieteellisellä laserhoidolla ei ole suoranaisia riskejä eikä sivuvaikutuksia. Laserhoitoa ei kuitenkaan kohdisteta syöpäpotilaan syöpäkasvaimeen. Raskaana olevia ei hoideta vatsan tai kohdun alueelta. Kilpirauhaslääkitys asettaa tiettyjä reunaehtoja kilpirauhasta hoidettaessa. Metalli kehossa, sydämentahdistin ja siirrännäiset eivät ole este hoidolle.
Mitä laservalo on?
Laservalo erottuu muista valolähteistä siten, että laserilla on aina yksi ainut aallonpituus. Se tarkoittaa että, määrätty aallonpituus vaikuttaa määrättyyn syvyyteen tai määrättyyn ongelmaan. Koska laservalo on ns. puhdasta valoa, se vaikuttaa soluun biostimuloivasti. Laserin vaikutus menee syvälle kudoksiin, jopa luun läpi.
Näkymätön laservalo vaikuttaa syvempiin ongelmiin, kuten lihaksiin ja niveliin, ja punainen laservalo vaikuttaa pinnallisempiin ongelmiin, ihoon ja limakalvoihin.
Lääketieteellinen laserhoito eroaa muista laserhoidosta siten, että se ei perustu lämpöön. Koska lämpöä ei kehity, voidaan hoitaa myös akuutteja vammoja.
LASERHOITO ON VARATTAVISSA KALASATAMASSA.