Kuivaneulaus

Dry needling eli kuivaneulaus on pehmytkudosten kiputilojen hoitoa akupunktioneuloilla. Yleisimmin hoito tehdään pehmytkudoksissa sijatseviin triggerpisteisiin.

Onko dry needling akupunktiota?

Kuivaneulaus ei ole akupunktiota. Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, dry needling noudattaa länsimaisen lääketieteen anatomian oppeja. Hoidoilla on kuitenkin samankaltaisia vaikutuksia.

Kuinka hoito toimii?

Dry needling-neula laitetaan lihaksessa sijaitsevaan triggerpisteeseen, jolloin triggerpisteen aiheuttama kipu laukeaa. Dry needling-hoito normalisoi lihaksen aineenvaihduntaa ja sillä on analgeettinen vaikutus; hoidon vaikutus jatkuu kipua lievittävästi, vaikka neulat on jo poistettu kudoksista. Neulottaminen vapauttaa kehon omia kipulääkkeitä, endorfiineja ja enkefaliineja. Tästä syystä hoidon jälkeen on raukea ja rento olo.

Mitä on odotettavissa hoidon jälkeen?

Hoito aktivoi kehon omia paranemisprosesseja. Voit tehdä kevyttä palauttavaa liikuntaa. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä mustelmia ja käsittelyarkuutta hoitoalueella muutaman päivän ajan.

Kuka voi tehdä dry needling hoitoja?

Kuivaneulausta tekevät dry needlingiä opiskelleet terveydenhuollon ammattilaiset, kuten koulutetut hierojat, fysioterapeutit ja osteopaatit.

Comments are closed.