Purentalihasten käsittely

Narskutteletko hampaita? Onko niskasi aina jumissa? Puretko hampaita yhteen stressatessasi?

Purentalihasten kireys voi oireilla monenlaisina vaivoina, muun muassa pään, leuan alueen ja niskan särkynä, korvien lukkiutumisena tai esimerkiksi äänenkäytön haasteina. Narskuttelu voi aiheuttaa huimausta, hartioiden jäykkyyttä ja kipua. Lievä narskuttelu ja purentalihasten jännittäminen on hyvin yleistä. Usein psyykkiset ja emotionaaliset tekijät, kuten stressi, pahentavat oireita.

Purentalihasten hierontaa Kalasatamassa

Purentalihaksia on hyvä ajatella kokonaisuutena, johon vaikuttavat monet sellaiset lihakset, jotka eivät välttämättä sijaitse oireilevalla alueella. On perusteltua hoitaa esimerkiksi kaulan ja niskan aluetta, sillä niillä on suora yhteys purentalihaksiin lihaskalvojen eli fascioiden välityksellä. Purentalihasten jännitystilojen helpottuminen vaatii yleensä useamman käynnin. Lihasten rentoutta voi ylläpitää omatoimisella harjoittelulla.

Miten purentalihaksia hoidetaan?

Purentalihasten hieronta rentouttaa lihaksia sekä helpottaa jännitystiloja ja kipuja. Hoito tehdään rauhallisin ottein, asiakasta kuunnellen. Ensimmäinen käynti alkaa pienellä haastattelulla ja tutkimisella. Hieronnassa käsitellään purentalihaksia suun sisä- ja ulkopuolelta. Suun sisäpuolelta käsittely tehdään hanskat kädessä. Lisäksi käsitellään suunpohja, kallonpohja, niska-hartiaseutu ja kaulan alue. Hoidossa voidaan käyttää myös kuivaneulausta, eli Dry needling-hoitoa.

Makeaa kipua voi tuntua, jos lihakset ovat kovin jumissa. Hoito on kuitenkin miellyttävää ja rentouttavaa. Hieronnan lisäksi suosittelemme omatoimista harjoittelua ja venyttelyä purentalihaksille, ja niihin saat ohjeet hierojalta.

PURENTALIHASTEN KÄSITTELY ON VARATTAVISSA KALASATAMASSA.