Hieronta

Hieronnalla huolletaan ja hoidetaan sekä kehoa että mieltä. Hieronnan avulla voidaan vähentää lihaskireyksiä ja hoitaa erilaisia lihasten kiputiloja. Lihaskireyttä voivat aiheuttaa liian kova rasitus, yksitoikkoinen työ, huono työasento tai pitkään jatkunut staattinen jännitys. Hieronta vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa, nestekiertoa ja lievittää kipua. Kipua lievittävä vaikutus perustuu siihen, että hieronta vapauttaa endorfiineja. Hieronnan avulla voidaan myös nopeuttaa palautumista rasituksesta tai harjoittelusta.

Hieronta rentouttaa kehon lisäksi myös mieltä. Sillä on stressiä lieventävä vaikutus. Stressiperäiset fyysiset oireet ja kivut aistitaan usein niskan, hartioiden ja pään alueella sekä purentalihaksissa. Hieronta on hyvä hoitomuoto rentoutumiseen ja kehon hyvinvoinnin edistämiseen.

Hieronnan aikana voidaan käydä läpi isoja kokonaisuuksia tai keskittyä tiettyyn vaivaan ja osa-alueeseen asiakkaan tarpeen mukaisesti. Hieronnan lisänä voidaan käyttää tarvittaessa triggerpiste- ja fasciakäsittelyä, mobilisoivia tekniikoita sekä kuivakuppausta.

Koulutetut hierojat ja fysioterapeutit ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä.