Laserhoito auttaa akillesjänne vaivaan

”2000-luvun alussa harrastin paljon juoksemista ja 2014 alkoi oikea nilkkani kiepeytyä ja pikku hiljaa akillisjänteen alaosa alkoi paksuuntumaan. Kipua tuntui sekä urheillessa että levossa. Menin ortopedille ja nilkka magneettikuvattiin. Todettiin akillesjänteen peritendiniitti-paksuuntuma (4 cm matkalla). Minulle määrättiin tulehduskipulääkekuuri sekä eksentrisiä harjoitteita. Ajan myötä paksuuntuma pieneni ja kipu katosi.

Lopetin juoksemisen, mutta jatkoin liikunnallisten lajien (tennis, erilaiset ryhmäliikuntatunnit, golf) parissa ja kesällä 2019 samat oireet palasivat: kipua liikkuessa, leposärkyä ja jänteen paksuuntuminen. Ortopedin mielestä ei ollut tarvetta operatiiviselle hoidolle, vaan ohjeisti tekemään taas eksentrisiä harjoitteita ja tarvittaessa syömään kipulääkkeitä. Kuulemma tavanomainen juoksijoiden vaiva, jonka kanssa minun oli vain totuttava elämään.

Vuonna 2020 aloin pelaamaan padelia, jossa liikkuminen on hyvin nopeatempoista. Nilkkani kipeytyi usein jo pelin aikana ja jouduin usein poistumaan ontuen kentältä. Kun Niina ehdotti laserhoidon kokeilemista nilkkaani innostuin ajatuksesta. Halusin eroon kivusta sekä kovasta ”patista” kantapääni yläpuolella.

Niina hoiti nilkkaani 20 minuutin jaksoissa, joissa ensin jännettä ja sen ympärillä olevaa aluetta hoidettiin näkymättömällä valolla ja sen jälkeen punaisella. Ensimmäisen kerran jälkeen tunsin vielä pari tuntia hoidon jälkeen pientä kihelmöintiä ja lämmön tunnetta nilkassani. Viikon päästä toistettiin sama hoito, mutta en huomannut samanlaisia jälkituntemuksia kuin ensimmäisellä kerralla. Viikon päästä huomasin, että nilkkani ei ollut kipeytynyt samalla lailla kuin ennen ja paksuuntuma oli sekä pehmentynyt että pienentynyt. Sama hoito toistettiin vielä kaksi kertaa ja niiden seurauksena liikkuminen ei aiheuttanut enää kipua nilkkaan ja paksuuntuma pieneni.

Olen erittäin tyytyväinen laserhoidon lopputulokseen. Liikkuvana ihmisenä iloitsen siitä, että voin jatkaa rakkaita harrastuksiani ja liikkua kuten haluan tuntematta kipua nilkassa. Pidän myös kauniista kengistä, joten olen iloinen myös hoidon esteettisestä lopputuloksesta. Voin taas laittaa jalkaani kantapäästä avoimia kesäkenkiä.”

Tiina Eerola

Asiakkuusjohtaja

Comments are closed.